Käyttösäännöt

Centria-ammattikorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin kirjasto. Osa palveluista voidaan rajata Centria-ammattikorkeakoulun henkilöstön ja opiskelijoiden käyttöön. Kirjaston käyttö ja kirjojen lainaus on maksutonta.

Kirjastoaineistoa lainattaessa tarvitaan kirjastokortti. Kirjastokortin saa ilmoittamalla yhteystietonsa sekä sitoutumalla noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Asiakkaaksi ilmoittautuessa on esitettävä kuvallinen henkilötodistus. Kirjastokortti on henkilökohtainen, ja asiakas on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Asiakas myös vastaa kirjastokortin pin-koodin vaihtamisesta pois kortille määritetystä oletuskoodista. Kortin katoamisesta sekä nimen- ja osoitteenmuutoksista tulee ilmoittaa kirjastoon.

Kirjojen laina-aika on 14 vrk, lehtien 7 tai 14 vrk. Lainassa olevaa aineistoa voi uusia ja varata. Uusimisen määrää voidaan rajoittaa toimipisteittäin.

Asiakas on velvollinen seuraamaan ja noudattamaan aineiston laina-aikaa. Kirjasto lähettää myöhästyneestä aineistosta muistutuksia asiakkaalle 2, 7 ja 14 vrk kuluttua eräpäivästä. Muistutukset lähetetään pääsääntöisesti sähköpostitse. Kirjasto ei vastaa mahdollisista sähköpostin toimitushäiriöistä.

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta peritään myöhästymismaksu. Asiakas korvaa vahingoittuneen tai kadonneen aineiston maksamalla aineiston hankintahinnan tai tuomalla uuden kappaleen lainaamaansa aineistoa. Asiakas menettää lainausoikeutensa, mikäli lainoja toistuvista pyynnöistä huolimatta ei palauteta, tai jos velkasaldo ylittää määrätyn rajan.

Kirjastoyksiköt välittävät lainoja toisista Centria-ammattikorkeakoulun kirjastoyksiköistä maksutta Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilöstölle. Mikäli haluttua aineistoa ei löydy Centria-ammattikorkeakoulun kirjastoyksiköistä, voidaan se välittää kaukopalveluna muista kirjastoista kaukopalvelusääntöjä sekä lainan antaneen kirjaston ehtoja noudattaen. Kaukopalvelusta peritään hinnaston mukainen maksu muilta kuin Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijoilta ja henkilöstöltä.


   
Seuraa meitä somessa:

Centria-kirjasto Kokkola

Talonpojankatu 2
67100 Kokkola
Puh. 040 808 5102
kirjasto.kokkola@centria.fi
 

Centria-kirjasto Ylivieska

Viermaantie 7
84100 Ylivieska
Puh. 040 729 9913
kirjasto.ylivieska@centria.fi